Chinese voetmassage

Voetmassage is een belangrijk onderdeel van TCG. De spieren van voeten en onderbenen zijn belangrijk omdat ze werken als een tweede hart: ze pompen als het ware bloed en lichaamsvochten tegen de zwaartekracht in terug opwaarts. Zo hebben onze voeten dus een grote invloed op de circulatie en staan ze ook mee in voor de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingstoffen. 

Bovendien zijn er op de voeten verschillende zones waar veel energie samenkomt, vaak corresponderend met locaties in het gehele lichaam. Door massage van deze zones worden deze locaties gestimuleerd en dus voorzien van bloed en energie.

Een voetmassage duurt ongeveer 30 minuten en soms iets langer. Dit komt omdat elke behandeling anders is, afhankelijk van de klachten. Dit is een medische massage en het is dus belangrijk om deze aan te passen aan de persoon die de massage ontvangt.

chinese voetmassage

Waar kan Chinese voetmassage bij helpen?

Een traditionele Chinese voetmassage kan vele klachten behandelen, waaronder hoofdpijn, rug- en nekpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, angsten, gewrichtspijnen, hartkloppingen, spijsverteringsstoornissen, hormonale problemen en klachten die verergeren bij stress.

Het is daarbij ook heerlijk ontspannend en relaxerend.

Scroll naar boven