Acugraph-meting van energiebanen

Wat is AcuGraph?

Het AcuGraph-systeem is een geautomatiseerd hulpmiddel dat wordt gebruikt om de status van de energetische kanalen (meridianen) te analyseren en grafisch weer te geven. We zijn opgevoed in een medisch systeem waarin testen, beeldvorming, analyses belangrijk zijn en vinden het daarom fijn als we dit principe ook kunnen hanteren voor alternatieve geneeswijzen. We kunnen een beeld vormen van de sterkte van de energie in de kanalen en onbalansen zien veranderen bij hertests. Het geeft een houvast aan het principe van energetische geneeskunde en maakt het minder ‘zweverig’.

Er werden reeds vershchillende onderzoeken gedaan naar de betrouwbaarheid van het systeem met goede resultaten. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21602233/

Hoe kan deze meting mij helpen?

Met het systeem kunnen we het energieniveau van elk kanaal meten en analyseren. We kunnen zien waar er zich tekorten of excessen bevinden, kijken waar er verschillen zitten tussen links en rechts/boven en onder. Gewapend met deze informatie wordt het mogelijk om beter geïnformeerde
beslissingen nemen over uw aandoening en de behandeling zo nodig aan te passen.

Vooral bij complexe aandoeningen, langdurige problemen of infertiliteit kan dit een extra ondersteuning zijn om op een goede manier de spreekwoordelijke ajuin te pellen en de balans stelselmatig te herstellen.

Tenslotte zijn de metingen ook een fijne tool om te gebruiken als preventief middel voor de wijze mensen die zien dat regelmatige sessies acupunctuur of tuina super zijn om de gezondheid te ondersteunen.

 

acugraph
Acugraph grafiek

Een Acugraph-onderzoek wordt steeds uitgevoerd in combinatie met een van onze therapieën. Nog extra vragen? Neem contact met ons op 🙂

Als ik een verstoord energetisch evenwicht heb, betekent dit dan dat ik ziek ben?

Niet noodzakelijk. Het betekent alleen dat er sprake is van een onevenwicht. Volgens de acupunctuurtheorie kunnen energieonevenwichtigheden in je meridianen, als ze niet worden behandeld, tot gezondheidsproblemen leiden. Daarom is het belangrijk om onevenwichtigheden op te sporen en te corrigeren, voordat ze ernstig worden. Denk maar aan een wagen die ook gewoon blijft rijden als een van de banden wat platter zijn, alvorens er ook problemen komen met de overige banden.

Is Acugraph geschikt voor iedereen?

AcuGraph gebruikt een kleine elektrische stroom om de geleidbaarheid van elk van uw acupunctuurmeridianen te testen. Deze elektrische stroom is uiterst veilig voor baby’s, kinderen, volwassenen en ouderen. Enkel wanneer er een pacemaker of ander geïmplanteerd medisch apparaat aanwezig is, wordt het AcuGraph-onderzoek niet uitgevoerd.

Zal ik iets voelen van het onderzoek?

De punt van de sonde zal vochtig zijn, dus u zult het vocht voelen waar de sonde uw huid raakt. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat u de elektrische stroom zult voelen. In de meeste gevallen is het veel te klein om gevoeld te worden.

Scroll naar boven