Gua Sha

Guashatherapie werd in Azië oorspronkelijk toegepast voor het bestrijden van pijnen van zowel acute als chronische aard.
Nu wordt guasha ook gebruikt voor de bestrijding en preventie van ziektes en wordt het in het westen ook steeds populairder vanwege de voordelen op cosmetisch vlak.

Guasha betekent ruwweg ‘schrapen’. Er wordt met een steen van jade, toermalijn of rozenkwarts over de huid geschraapt, waardoor en rode strepen op de huid ontstaan, wat op zijn beurt genezing stimuleert doordat er een betere doorbloeding ontstaat. Dit werkt ook als preventie tegen aandoeningen van de onderliggende weefsels en banen door het afvoeren van toxines en negatieve energie.

Wij gebruiken de Guasha regelmatig tijdens de andere behandelingen. We hebben een heel arsenaal aan stenen van verschillende groottes gemaakt van natuurlijke materialen, zodat we de behandeling kunnen aanpassen aan uw lichaam. 

Guasha kan zowel in het aangezicht als op het lichaam worden toegepast.

Waar kan guasha bij helpen?

Guasha is goed voor chronische pijnen en energieblokkades. Het heeft veel voordelen voor bijna iedereen omdat het de doorbloeding en de stroom van qi (energie) opwekt.

In het aangezicht heeft het voordelen omdat het de doorbloeding verbetert en daardoor de huid een energieboost geeft. Er lopen veel energiebanen door het gelaat. Er wordt gezegd dat regelmatig guasha het verouderingsproces vertraagt. Het is daarnaast ook zeer ontspannend.

Opgelet !
Bij de volgende aandoeningen of condities kan guasha niet toegepast worden

  • Recente kneuzingen
  • Verse schaafwonden
  • Brandwonden
  • Nat eczeem
  • Bij zwangerschap: vermeld steeds als u zwanger bent of denkt te zijn, of als u probeert zwanger te worden
Scroll naar boven