Onze praktijk

Wij zijn een team van twee mensen met een passie voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en een sterke drive om anderen te helpen. We hebben beiden van dichtbij mogen meemaken hoe TCG ons leven veranderde. 

In onze praktijk werken we via een holistische aanpak om onbalansen in het lichaam te verbeteren. Dit wil zeggen dat we naast de klacht zelf ook op zoek gaan naar waar het probleem origineel is ontstaan en wat we samen kunnen doen om te voorkomen dat iets gelijkaardigs opnieuw voorvalt.

We werken naast onze standaardtherapieën ook samen met u om te streven naar een energetische balans, waar we kijken naar het geheel: de levensstijl, voeding, emoties, beweging enzovoort.

We starten de eerste keer met een intakegesprek, waar we voldoende tijd nemen om naar u te luisteren om zo op een kwalitatieve manier een juiste TCG-diagnose te stellen en behandelingsplan op te maken.

Overleg met uw arts is steeds mogelijk indien u dit wenst. De oosterse gezondheidszorg is complementair aan de westerse geneeskunde en u kan ook steeds medische verslagen of beeldvorming meebrengen indien u ze in uw bezit heeft.

Over de therapeuten:

Yves Verhaegen

Tuina behandeling beveren Yves Verhaegen

Ik ben geboren in 1992 met de ziekte van Hirschsprung, een aandoening waarbij de zenuwen in de dikke darm niet werken. Zo komt het dat ik in mijn jeugd veel tijd heb doorgebracht in het ziekenhuis en ik veel respect kreeg voor mensen die anderen verzorgen.

Daarnaast was ik ook steeds erg aangetrokken tot oosterse kunsten. Toen ik ouder werd, ben ik Tai Chi en Qi Gong gaan beoefenen. De bewegende meditatie bracht me rust en leerde me beter ademhalen en in contact staan met mijn eigen energie, waardoor ik mezelf sterker voelde dan ooit tevoren. Ik leerde ook Wing Chun, een vorm van Kung Fu, en merkte dat deze vormen voor mij erg natuurlijk waren. Het voelde een beetje als thuiskomen. 

Geleidelijk aan kwam ik zo terecht bij Traditionele Chinese Geneeskunde en dit fascineerde me enorm. Ik vond hierin een combinatie van de oosterse kunsten en mijn wens om voor anderen te zorgen. Het voelde als een roeping en ben ik zo in mijn opleiding Therapeut Chinese Gezondheidszorg beland.

In 2021 behaalde ik het getuigschrift TCG-diagnose en daarop volgden snel mijn studies tot Tuinatherapeut waarin ik zowel volwassenen als kinderen met succes leerde behandelen.

Daarnaast volgde ik nog diverse nascholingen binnen het kader van TCG, waar ik mezelf steeds in blijf bijscholen.

Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een goede gezondheid is. Mensen helpen om dit te bereiken is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt en ik hoop de TCG-technieken meer bekendheid te geven in onze samenleving omdat ze zo effectief zijn ikzelf ze graag eerder had gekend!

Ik geef tuina voor volwassenen, baby’s en kinderen, Chinese voetmassage, qi gong, moxa, cupping en guasha.

Ik behaalde volgende getuigschriften:

 • Healthcare Management – HOWEST 
 • Basis Traditionele Chinese Geneeskunde – ICZO
 • Tuina – Bonnie Rooms – ICZO 
 • Kindertuina – Bonnie Rooms – ICZO 
 • Cupping – Lieselotte Heyte –  ICZO 
 • De behandeling van Long COVID met Tuina – Jerrell Waterval – ICZO
 • Chinese voetmassage – Bonnie Rooms – ICZO 
 • Acustim Taping – Tom Van Calster –  ICZO 
 • Medische Qi Gong – Kris Van Cappellen –  ICZO 
 • Medicinale thee – Danny Van Laethem – ICZO 
 • Voeding volgens TCM – Kirsten Cardone – ICZO

KBO 0791.958.973

Nathalie Rogmans

Acupuncturist Nathalie Rogmans Beveren

Aangename kennismaking! Ik ben geboren in 1980 en was als enig kind nogal een dromer en introvert van nature. Uren bracht ik door in mijn eentje, kijkend naar de lucht en zalfjes makend met zelfgeplukte bloempjes. Het mediteren en liefde voor rust en natuur zaten er toen al in. 

In mijn volwassen leven speelde zorg voor anderen steeds een grote rol. Ik werd verpleegkundige. In mijn vrije tijd was ik bezig met yoga, zowel de fysieke als de spirituele vorm. Ik volgde opleiding bij Rama Saenen, waar ik enorm veel leerde over meditatie, ademhaling, karma yoga, raja yoga en ayurveda, het eeuwenoude medisch systeem uit de Indische wereld.

Ik kwam later in een moeilijke periode terecht, waarbij een burnout mijn atopische aanleg erg deed opflakkeren, met ernstig eczeem en astma tot gevolg, wat mijn leven domineerde en waardoor ik totaal niet meer kon functioneren. Het was een hele zoektocht naar verbetering waarbij ik van het kastje naar de muur werd gestuurd maar nergens een antwoord vond. Het ging steeds weer terug naar cortisone en zware immuunonderdrukkende medicatie die slechts tijdelijk konden gebruikt worden vanwege de bijwerkingen maar mijn symptomen keerden steeds weer dubbel zo hard terug van zodra ik met deze medicatie stopte. 

Om rust te krijgen stortte ik me op Yin yoga, een stijl waarin principes van TCG worden gebruikt en ik raakte enorm gefascineerd door deze materie. Ik werd zo patiënt in het systeem van Chinese Geneeskunde. Ik ging intensief in behandeling met acupunctuur en kruiden en voelde me zo geleidelijk aan energiek genoeg om uit mijn put te kruipen.

Ik geloof heel erg in het ‘Pay it Forward’-concept en wou graag doorgeven aan anderen wat ik had ervaren. Daarom besloot ik om zelf acupunctuur te gaan studeren. 

Ik deed daarnaast expertise op met verschillende bewegingsvormen zoals Qi Gong, Wing Chun en Shaolin en dompelde mezelf zo meer en meer onder in Chinese kunsten. Momenteel ben ik mezelf naast yoga ook nog aan het verdiepen in Yang stijl Taiji (Tai Chi). Ik ben ervan overtuigd dat deze meditatieve bewegingsvormen een goede impact hebben op mijn groei als behandelaar.

Ik geef in de praktijk acupunctuurbehandelingen, moxa, guasha en cupping.

Ik behaalde naast mijn postgraduaat acupunctuur nog volgende TCG-gerelateerde nascholingen:

 • De behandeling van Long COVID met acupunctuur – Dr. Sun Peilin – ICZO
 • Elektro Acupunctuur – Danny Van Laethem – ICZO
 • The Cost of Survival (treatment of psycho-emotional, psycho-spiritual disorders and trauma) – Yvonne Farrell – OTCG
 • Cosmetische acupunctuur – Aaron Zizov – ICZO
 • Yin Yoga docent – het Fysieke en Subtiele Lichaam – AALO Academy
 • Qi Gong, Myofascial Release – Pure Energy Yoga

KBO 0803.411.606

Scroll naar boven