Onze praktijk

We zijn een duo, gedreven door onze liefde voor Chinese Geneeskunde en een onstuitbare drang om anderen te ondersteunen. In onze praktijk hanteren we een holistische benadering om lichamelijke onevenwichtigheden aan te pakken. Dit betekent dat we niet alleen de symptomen behandelen, maar ook dieper graven naar de oorsprong van het probleem en samenwerken om herhaling te voorkomen.

Naast onze standaardbehandelingen, werken we ook samen met u om een energetische balans te bereiken. We kijken naar het totaalplaatje: uw levensstijl, voeding, emoties, beweging en meer. We nemen ruim de tijd om naar u te luisteren. Op deze manier kunnen we op een grondige manier een correct behandelplan opstellen.

Het is een nobele taak om de oosterse gezondheidszorg te integreren met de westerse geneeskunde, en dat is precies onze missie. Door deze twee werelden samen te brengen, streven we ernaar om het welzijn en geluk van velen op een positieve manier te verbeteren!

Over de therapeuten:

Yves Verhaegen

yves tuina chinese massage

Mijn verhaal in het kort: ik ben geboren met de ziekte van Hirschsprung, een aandoening waarbij de zenuwen in de dikke darm niet werken. Zo komt het dat ik in mijn jeugd veel tijd heb doorgebracht in het ziekenhuis en ik veel respect kreeg voor mensen die anderen verzorgen.

Daarnaast was ik ook steeds erg aangetrokken tot oosterse kunsten. Toen ik ouder werd, ben ik Tai Chi en Qi Gong gaan beoefenen. De bewegende meditatie bracht me rust en leerde me beter ademhalen en in contact staan met mijn eigen energie, waardoor ik mezelf sterker voelde dan ooit tevoren. Ik leerde ook Wing Chun, een vorm van Kung Fu, en merkte dat deze vormen voor mij erg natuurlijk waren. Het voelde een beetje als thuiskomen. 

Geleidelijk aan kwam ik zo terecht bij Chinese geneeskunde en dit fascineerde me enorm. Ik vond hierin een combinatie van de oosterse kunsten en mijn wens om voor anderen te zorgen. Het voelde als een roeping en ben ik zo in mijn opleiding Therapeut Chinese Gezondheidszorg beland.

In 2021 behaalde ik het getuigschrift TCG-diagnose en daarop volgden snel mijn studies tot Tuinatherapeut waarin ik zowel volwassenen als kinderen met succes leerde behandelen.

Daarnaast volgde ik nog diverse nascholingen binnen het kader van de Chinese geneeskunde, waar ik mezelf steeds in blijf bijscholen.

Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een goede gezondheid is. Mensen helpen om dit te bereiken is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt en ik hoop de prachtige technieken van Chinese geneeskunde meer bekendheid te geven in onze samenleving omdat ze zo effectief zijn ikzelf ze graag eerder had gekend!

Ik geef tuina voor volwassenen, baby’s en kinderen, Chinese voetmassage, qi gong, moxa, cupping en guasha.

Ik behaalde volgende getuigschriften:

 • Healthcare Management – HOWEST 
 • Basis Traditionele Chinese Geneeskunde – ICZO
 • Tuina – Bonnie Rooms – ICZO 
 • Kindertuina – Bonnie Rooms – ICZO 
 • Cupping – Lieselotte Heyte –  ICZO 
 • De behandeling van Long COVID met Tuina – Jerrell Waterval – ICZO
 • Chinese voetmassage – Bonnie Rooms – ICZO 
 • Acustim Taping – Tom Van Calster –  ICZO 
 • Medische Qi Gong – Kris Van Cappellen –  ICZO 
 • Medicinale thee – Danny Van Laethem – ICZO 
 • Voeding volgens TCM – Kirsten Cardone – ICZO

KBO 0791.958.973

Nathalie Rogmans

De liefde voor rust en fascinatie voor de natuur zaten er bij mij al van op jonge leeftijd in. Ik was als enig kind een dromer en introvert van nature. Uren bracht ik door in mijn eentje, kijkend naar de wolken en de maan en zalfjes makend met zelfgeplukte bloempjes. 

De zorg voor anderen speelde een belangrijke rol in mijn volwassen leven en ik werd verpleegkundige. In mijn vrije tijd verdiepte ik me in yoga, zowel de fysieke als de spirituele vorm. Ik volgde een opleiding bij Rama Saenen, waar ik veel kennis opdeed over meditatie, ademhalingstechnieken, karma yoga, raja yoga en ayurveda, het oude medische systeem uit de Indiase wereld. Ik werd ook een grote fan van Yin yoga, een stijl die principes van de Chinese geneeskunde bevat, en ik raakte diep gefascineerd door dit onderwerp.

Gedreven door mijn eigen strijd tegen ernstige gezondheidsproblemen waarbij ik binnen de conventionele geneeskunde niet geholpen werd, vond ik troost en genezing in de armen van de Chinese Geneeskunde en klassieke homeopathie. Door een intensieve behandeling met acupunctuur en kruiden gecombineerd met homeopathie, voelde ik hoe mijn energie beetje bij beetje terugkeerde.

Ik ben een groot voorstander van het ‘Pay it Forward’-principe en had de diepe wens om deze fantastische ervaring met anderen te delen. Daarom heb ik de stap gezet om zelf acupunctuur te gaan studeren. Dat voelde eigenlijk heel natuurlijk en ook uitdagend! De Chinese geneeskunde, diep verankerd in de wetten van Moeder Natuur, is zo rijk dat het leren nooit stopt – het is uitgegroeid tot een echte passie die elke dag blijft groeien.

Ik deed daarnaast expertise op met verschillende bewegingsvormen zoals Qi Gong, Wing Chun en Shaolin en dompelde mezelf zo meer en meer onder in Chinese kunsten. Momenteel ben ik mezelf aan het verdiepen in Yang stijl Taiji (Tai Chi). Ik ben ervan overtuigd dat deze meditatieve bewegingsvormen een goede impact hebben op mijn groei als behandelaar.

Ik geef in de praktijk acupunctuurbehandelingen, moxa, guasha en cupping.

Ik volgde naast mijn postgraduaat acupunctuur nog volgende nascholingen binnen het kader van Chinese geneeskunde:

 • De behandeling van Long COVID met acupunctuur – Dr. Sun Peilin – ICZO
 • Vrouwelijke infertiliteit – Martine Cornelissen – Qing-Bai
 • Elektro Acupunctuur – Danny Van Laethem – ICZO
 • Ooracupunctuur – Eddy De Smedt – ICZO
 • Balance Method Dr. Tan – Basic course – Guy Polak en Adi Fromm – ICZO
 • Ba Zi – Energetic DNA-code analysis with Chinese astrology – Aaron Zizov – ICZO
 • Treatment of psycho-emotional, psycho-spiritual disorders and trauma – Yvonne Farrell – OTCG
 • Cosmetische acupunctuur – Aaron Zizov – ICZO
 • Yin Yoga docent – het Fysieke en Subtiele Lichaam – AALO Academy
 • Qi Gong, Myofascial Release – Pure Energy Yoga

KBO 0803.411.606

Scroll naar boven