Waar kan Traditionele Chinese Geneeskunde bij helpen?

Chronische klachten

TCM is aangewezen om hulp te bieden bij langdurige klachten zoals allergieën, hoofdpijnen, reuma en artrose, vermoeidheid, slapeloosheid, ademhalingsproblemen, spijsverteringsstoornissen, infertiliteit, duizeligheid, bloeddrukproblemen, fibromyalgie, CVS, diabetes en insulineresistentie, menopauzeklachten, neuropathie, moeilijkheden met de menstruatie en nog veel meer.
Recent is ook langdurige COVID (longcovid) hier ook een belangrijk onderdeel van geworden.

Preventie

Misschien wel de belangrijkste maar wel de minst voorkomende reden om contact te zoeken met een TCM-therapeut is het behouden van een goede gezondheid. Een behandeling per maand kan absoluut heel waardevol zijn om gezond te blijven.

Acute aandoeningen

Ook voor acute aandoeningen is TCM goed inzetbaar. We denken hierbij aan infecties zoals griepachtige toestanden, verkoudheden of keelpijn maar zeker ook aan sportblessures, neuralgie, nek-, rug- en schouderklachten of bot- en spierklachten of herstel na een operatie.
Hoe sneller er kan behandeld worden, hoe beter het resultaat.

Mentale of emotionele problemen

Alle moeilijkheden die ontstaan naar aanleiding van stress, angsten, depressie, moeilijkheden met knopen doorhakken, doelloosheid of aanslepend verdriet kunnen verbeterd worden door middel van een goede diagnose en behandeling bij een TCM-therapeut.

Scroll naar boven