TCG voedingsadvies en kruidenthee

Voeding volgens TCG

“Ik eet gezond”. Als therapeuten horen we deze uitspraak vaak als reactie op vragen aan mensen over hun voedselkeuzes. Maar wat is een gezonde voeding? Het antwoord kan verbazend zijn wanneer een gezond dieet wordt bekeken door de lens van energetisch evenwicht. 

Vanuit de TCG bekeken verschilt een traditioneel ‘gezond’ voedingspatroon van moderne voedingsadviezen. Het dieet van de Chinese geneeskunde is gebaseerd op energetische principes zoals vochtig, koud en warm voedsel. Door de energetische aard van een voedingsmiddel te kennen, heb je de kracht om een goede spijsvertering, meer balans en een gezonde functie te creëren.

Wat voor de ene goed is, kan voor de ander net de gezondheid schaden. Ook dit aspect van de TCG kijkt dus naar de persoon zelf en stapt af van het systeem waarin een bepaalde voedingsoort wordt aangeraden aan iedereen.

Onze therapieën hebben tot doel het evenwicht in uw lichaam te herstellen wanneer onbalans pijn of ziekte heeft veroorzaakt. Hoewel we met deze methoden al een heel eind kunnen komen door onevenwichtigheden te verhelpen, heeft ieder van ons zelf een waardevolle sleutel dagelijks in onze hand. Voeding heeft een zeer grote invloed op ons welzijn en als u in behandeling gaat zal uw weg naar gezondheid en balans exponentieel kunnen worden verbeterd door een goed gebruik te maken van deze sleutel.

Wij zijn geen diëtisten maar kunnen u wel helpen door onze kennis van onder andere thermische en energetische kwaliteiten van voeding op TCG-vlak.

 

Kruidenthee

Nog verder kunnen we dit allemaal ondersteunen door middel van kruidenthee. Kruiden hebben allemaal hun energetische eigenschappen, die kunnen worden onderverdeeld volgens de TCG-theorie. We kunnen deze dus gebruiken om een gezonde voeding en therapie te ondersteunen. 

Wij kunnen, als u dat wenst, voor u een kruidenmix samenstellen die u kan bestellen om zo nog effectiever uw balans te herstellen of behouden.

Scroll naar boven