Veelgestelde vragen

Kies ik best voor tuina of acupunctuur?

Beide therapieën werken volgens hetzelfde principe, namelijk het opheffen van blokkades en herstel van energiestroom en kunnen beiden voor vele klachten helpen. Er is dan ook een sterke overlap.

Persoonlijke voorkeur is hierin van groot belang. Iemand die houdt van een zachte aanpak of iemand die vooral wilt ontspannen tijdens een behandeling, kiest meestal voor acupunctuur. Iemand die meer houdt van een ‘hands-on’ behandeling – pun intended 🙂 – met stevige stimulatie, of iemand met angst voor naalden kiest eerder voor tuina.

Een combinatie van beide is ook een optie en kan via een aangepast behandelplan met u worden besproken.

Indien u toch twijfelt, mag u ons altijd de vraag stellen via het contactformulier

Is acupunctuur pijnlijk?

De meeste mensen hebben weinig last van het gevoel van de naald. Sommige mensen voelen zelfs bijna niets! We horen regelmatig zeggen: ‘Is dat alles? Ik had het mij veel erger ingebeeld.’ 🙂

De naalden die worden gebruikt bij acupunctuur zijn veel fijner en hebben een andere vorm dan (holle) injectienaalden. 
Vaak worden er ook geen naalden geprikt op plaatsen die zeer pijnlijk of gezwollen zijn maar wordt er gebruik gemaakt van ‘punten op afstand’ zodat de pijnlijke zone niet extra wordt getriggerd. Dit is een effectieve methode van behandelen waarbij er minimaal last wordt ervaren.
Wanneer het acupunctuurpunt wordt bereikt met de naald, kan men een sensatie krijgen die soms dof, warm, tintelend of als een druk wordt ervaren.

Kan ik een terugbetaling krijgen van de mutualiteit?

Voor acupunctuur is er bij sommige mutualiteiten een terugbetaling voorzien wanneer u zich laat behandelen door een erkende acupuncturist. Nathalie is opgenomen in de lijst van erkende acupuncturisten van EUFOM en er is daarom dus een terugbetaling mogelijk indien dit in het aanbod van uw mutualiteit zit. 

Wat breng ik mee naar de praktijk?

Draag loszittende kledij of kledij die makkelijk opgerold kan worden of aan en uit kan. We werken met doorstroom van energiebanen en daarom is knellende kledij een ‘no-go’ tijdens een behandeling. Dit geldt trouwens in het dagelijks leven ook, knellen is nergens goed voor😊
Het is fijn als u een grote badhanddoek meebrengt om op te liggen.
Eventuele medische verslagen of beeldvorming mogen ook altijd worden meegebracht.

Hoeveel beurten kom ik best?

Uiteraard is het antwoord individueel. We kunnen over het algemeen zien dat het beste resultaat wordt bekomen bij een frequentie startend op tweemaal per week gedurende de eerste twee weken, daarna enkele weken eenmaal per week en uiteindelijk om de twee of drie weken. 

U zal zelf ook aanvoelen als u zich energieker voelt wanneer het eventueel tijd is om over te schakelen op onderhoudsbeurten.

Hoe gebeurt de diagnose?

We doen eerst een intakegesprek waarbij we een vragenlijst overlopen. 

Daarnaast werken we ook met tong- en polsdiagnose. De uiterlijke kenmerken van de tong en kwaliteiten van de hartslag kunnen helpen om een volledig beeld te krijgen van uw energetische toestand.

In sommige gevallen zal er ook gebruik worden gemaakt van de Acugraph.

Tijdens elke nieuwe afspraak bekijken we hoe het is gelopen in tussentijd. We zullen vragen naar details die belangrijk kunnen zijn om uw totaalbeeld te vormen en zo steeds beter de behandelwijze op u te kunnen afstellen.

Hoe snel mag ik resultaat verwachten?

Uiteraard is het antwoord op deze vraag zeer individueel. Met welk probleem u komt, hoe lang u al last heeft maar ook uw levensstijl en intentie hebben een belangrijke plaats in uw balans en de snelheid van herstel. Over het algemeen is het belangrijk om in gedachte te houden dat onze therapieën geen ‘quick fix’ zijn.

Bij acute problemen zult u gewoonlijk snelle resultaten zien, soms al tijdens de behandeling of binnen de paar dagen.
Chronische aandoeningen hebben verschillende lagen en daarom zal de behandeltijd mogelijk enkele weken tot meerdere maanden duren.

Ook consistentie in in uw behandelplan speelt een grote rol. Het is van belang dat u, zeker in het begin, regelmatig komt om het effect gaande te houden. We brengen beweging en in het begin zal die beweging sneller terug verloren gaan, daarom zijn er regelmatig sessies nodig. Als er dan ‘pauzes’ van enkele weken tussen de behandelingen zit, gaat het ritme verloren en moeten we telkens dus terug op een lager pitje starten. 

Waar kan ik parkeren?

Er is een parkeerplaats voorzien voor de deur. Indien deze niet vrij is, kan u overal in de straat parkeren.

Scroll naar boven